Scroll to top

Pamuk Etiket

Pamuk dokuma etiket nedir, pamuk etiket fiyatları ne kadar, katlama şekilleri nasıl olur gibi konu başlıkları bu makalemizde görebilirsiniz.

Günümüzde tasarlanan her bir ürünün piyasaya sunulabilmesi için sadece o ürünün ortaya çıkarılıp üretimden geçmesi yeterli olmamaktadır. Üretimini yapmış olduğunuz sektörde birden fazla marka yer almakta ve bu da küresel çapta bir rekabeti getirmekte. Piyasada belirli bir noktada varlığınızı gösterebilmek ve isminizi tanıtabilmek amacıyla markanızın reklamını en doğru şekilde yapmanız gerekir. Üretmiş olduğunuz tekstil ürünleri üzerinde kullanacağınız giysi etiketleri hemen hemen her firma tarafından tercih edilen bir tanıtıcı bir adımdır. Sizde sahip olduğunuz ürünleriniz içerisinde kullanacağınız hem sağlıklı hem de rahatsız etmeyen yapıda bulunan pamuk etiket tasarımlarını değerlendirebilirsiniz.

jakarlı kenar örme detayına sahip olan saten dokuma pamuklu ürünlerimiz özellikle belirli fabrikasyon işlemlerinden geçerek satışa sunulmaktadır. Doğal renklerini koruyan ve kıyafetin kumaşına zarar vermeyen pamuk etiket tasarımı oluşturduğumuz her türlü giysi içerisinde kullanılabilmektedir.

Pamuk Dokuma Etiket

Özellikle tekstil sektöründe çokça kullanılan pamuk dokuma etiket ürünleri kişisel markanın tanıtılması amacıyla kullanılabilecek bir yöntemdir. Sahip olduğunuz markaya ait yazı ve logoyu istediğiniz herhangi bir alana pamuk dokuma etiket farkı ile oluşturabilmekteyiz. Ürünlerimizin oluşumunda dokuma etiket ürünleri içerisinde gözle görülür bir şekilde fark edebileceğiniz polyester iplik detayı da bulunmaktadır. Özellikle; saten, tafta gibi isimler ile anılan dokuma etiket ürünleri pamuk dokuma etiketi ile farklı bir tarz katmaktadır. Ürün kalitesinde bakacak olduğumuzda da özellikle kumaş üzerine tasarlanan pamuk etiket ürünlerimiz güvenilir bir şekilde ve rahatlıkla kullanılabilecek bir üretim ortamında oluşturulmaktadır.

Dokuma etiketler oluşturulurken kalıcılık esas alınmaktadır. Basımının yapıldığı alanda herhangi bir sıcaklık darbe ya da dışarıdan gelebilecek deformasyonlara karşı silinmeme gibi bir yapısı bulunmaktadır. Kalıcı olarak tasarlanan atkı saten pamuk dokuma etiketler üzerinde istediğiniz bir logo, firmanıza ait isim ve kullanılacak tekstil ürüne ait beden ve yıkama talimatı da hazır olarak yapılmaktadır. Tekstil ürünlerinin çoğunda kullanılan ve özellikle ürün tanıtıcı sağlığı açısından da önemli olan pamuk dokuma etiket, markanızın daha rahat tanınabilmesi için gerekli olan bir uygulamadır.

Dokuma etiket tasarımı yapılırken özellikle fabrikalarda üretim aşamasında pek çok farklı işlemlerden geçmektedir. Bunun sebebi de dış darbelere karşı daha dayanıklı ve uzun süreli kullanıma sahip olabilecek bir etiket elde edebilmektir. Dokuma etiketler belirli katlama şekillerine göre üretimde bulunurlar. Üretim aşamasında istediğiniz kesim ve katlama çeşitleri sizlere seçenek olarak sunulmakta ve buna göre bir üretim yapılabilmektedir. Bu katlama şekilleri şunlardır; düz katlama ortadan katlama, kenar katlama, menütin katlama ve kelebek katlama.

Katlama Şekilleri;

Ortadan katlama; pamuk etiketlerde çokça tercih edilen şekillerden biridir. Burada önemli olan ele alınan etiketlerin dikdörtgen şeklinde kesiliyor oluşudur. Ardından elde edilen dikdörtgenler bir araya getirilerek ortadan ikiye katlanır ve kalan iki ucu birleştirilerek dikim aşamasına gönderilir. Bu yöntemin kullanılarak basıldığı pamuk etiketlerin tercih edilmesinin en önemli sebebi ise üzerinde bulundurduğu alan farklıdır. Bu sayede etiket üzerine istenen bilgiler yazılabilmektedir. Ortadan katlama stili ile oluşturulmuş pamuk etiketlerin bir yüzünde sahip olduğunuz markanın logosu bulunmakta diğer bir yüzünde ise ürüne dair istediğiniz talimatlar işlenebilmektedir.

Kenar katlama ise daha çok etiket üzerinde dikiş işlemi sırasında oluşturulan noktalı alanların ortadan kaldırılması ve gözükmemesini sağlayacak olan bir katlama çeşididir. Burada amaç görüntü olarak etiket üzerinde sade ve pürüzsüz bir alan oluşturmaktır. Kenar katlama yöntemi ile oluşturulmuş ürün üzerindeki etiket alanı sayesinde istediğiniz de kıyafeti etiket yardımı ile asmak mümkün hale geliyor.

Diğer bir katlama kelebek katlama çeşidi ise diğerlerinden daha farklı bir yapıya sahiptir. Matematiksel olarak bu katlama çeşidinde 45 derecelik bir açı ile etiket şekillendirilir. Özellikle gömleklerin etiket kısımlarında kullanıma uygun hale gelir.

Pamuklu etiket fabrikada oluşum aşamasında üretim kısmında katlama ve kesim olarak iki farklı yöntem ile buluşur ve bu şekilde kullanıcıya ulaştırılır. Katlama türlerinin ardından bir de kesim türleri bulunmaktadır. Bunlar kendi içerisinde; soğuk kesim, sıcak kesim, lazer kesim ve ultrasonik kesin olarak adlandırılır.

Soğuk kesim ve sıcak kesim kenar katlama oldukça tercih edilen kesim türlerindendir. Soğuk kesim dediğimizde elimizde bulunan pamuk dokuma etiketin kenarlarının katlanma durumu söz konusuysa uygulanan bir yöntemdir.

Kenar katlama işlemi ile zamanla aşınma ve yıpranma yaşanabilir. Soğuk kesim uygulandığında bu yıpranma ve aşınma riski ortadan kaldırıldığı gibi kişi kıyafeti giydiğinde herhangi bir rahatsızlık da hissetmez. Soğuk kesim tekniğinde sanayi bıçakları ile kesim işlemi uygulanmaktadır. Sıcak kesim uygulandığında etiketlerin kenarları bir süre sonra yıpranmaya karşı dayanıklı hale gelmiş olur ve sıcak kesim aşamasında bir tel kullanılır ve bu tel ile kesim işlemi gerçekleştirilir.

Pamuk Etiket Fiyatları

Hem dekoratif hem de şık bir tasarım ile üretimi yapılabilen pamuk dokuma etiketleri kişisel markanızın tanıtılmasında önemli bir adımdır. Büyük tekstil firmalarının özellikle dokuma sanayisinde önem verdikleri bu noktada özel bir tasarım uygulayarak hem görsel açısından dekoratif hem de kullanım açısından tene zarar vermeyen pamuk etiket üretiminde bulunmaktadır.

Pamuk dokuma etiketin yapılacağı ürün sayısına göre farklı ücretlendirmeleri bulunur.

Tekstil ürünlerinin çoğu fabrikasyon işleminden geçerken etiketlenmeye uygun bir şekilde üretilir. Ürünlerin etiketlenme aşaması ise kişinin tercihine göre farklı katlama ve kesim aşamalarından oluşmaktadır. Seçecek olduğunuz tekniklere göre ve dokuma çeşidine göre de fiyat etiketi oluşturulur. Burada istediğiniz adet grup fiyatı da önemlidir. İstediğiniz adete göre belirli bir fiyatlandırma sunulmaktadır. Etiketlendirme faaliyetleri genellikle tekstil alanında kıyafetler üzerinde uygulanmaktadır. Fakat biz de oldukça farklı ürün kategorisi karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan biri özel günlerde kullanabileceğiniz ve baskısını oluşturabileceğiniz baskı etiket işlemleridir.

Düğün davetiyelerinin tasarlanmasında kağıt etiket kullanılır. Bir süre sonra doğada yok olması ve yırtılabilmesinin mümkün hale geldiği kağıt etiketleri düğün organizasyonlarında daha çok tercih edilmektedir. İstenildiği takdirde 100, 500 ve 1000 adet olacak şekilde kağıt etiket davetiye tasarımı gerçekleştirilebilmektedir. İstediğiniz sayıya göre belirli bir fiyatlandırma sizlere sunulmaktadır. En uygun pamuk etiket fiyatlarını öğrenebilmek ve markanıza dair yapılacak pamuk etiket işlemi için detaylı bilgi alabilmek için sitemizi ziyaret edebilir ve site içerisindeki iletişim kanallarını kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Pamuk dokuma etiket ürünler hakkında, pamuk etiket fiyatları hakkında bilgi edinmek ve örnek numune talep etmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.. Sosyal medya hesabımızı takip ederek gelişmelerimizden haberdar olabilirsiniz – Instagram